Klankhealing


Klankhealing

Een Klankhealing - ofwel soundhealing - maakt gebruik van de helende kracht van trilling en geluid. De klanken van de verschillende klankschalen, de rainstick, trommels en de oceandrum, werken diep in op je lichaam en het hele energiesysteem, tot in je kern.

Waarvoor is een klankhealing geschikt?

Een klankhealing kan je helpen in verschillende situaties, bijvoorbeeld:
- je wilt een drukke en stressvolle periode in je leven afsluiten;
- je wilt een nieuwe start maken;
- je wilt werken aan een bepaald thema (persoonlijke ontwikkeling, keuzes maken, etc);
- je hebt last van (lichamelijke) klachten, stress of een gebrek aan energie;
- je hebt een gevoel van onvrede en zoekt meer balans in je leven;
- en nog veel meer.

Harmonie door klank

Elke klank heeft een eigen trillingsfrequentie die resoneert met (een deel van) je lichaam. De vibraties die ontstaan door de klanken van de verschillende instrumenten, helpen het lichaam om een onbalans te herstellen en eventuele verstoringen in de energiestroom op te heffen. Hierdoor kan de energie weer ongehinderd stromen en ontstaat er weer harmonie.

Helende klanken

Klanken kunnen op twee manieren helend zijn:
- direct via het gehoor hebben klanken een heerlijk ontspannende werking
- via de cellen van je lichaam werkt trilling helend en geeft balans

 
Een moment voor jezelf 

Het beleven van een klankreis hoeft niet speciaal voor een "klacht of probleem".

Klankhealing is juist heel geschikt als je "gewoon een moment voor jezelf wilt".
Tijdens de reis beleef je de wonderlijke sensatie en vibratie van klanken en zul je een diep ontspannend gevoel ervaren.

Hoe werkt het?
We beginnen met een kennismaking met elkaar. Graag hoor ik van jou waarvoor je komt, wat je doel is en je welke verwachtingen je hebt.
Nadat e.e.a. is afgestemd, laat ik je heerlijk liggen op de behandeltafel en starten we met een ontspannende meditatie die -geleidelijk- over zal gaan in de klankhealing/klankreis waarin we aan de slag gaan met jouw vraag, het thema waaraan je wilt werken, de antwoorden die je zoekt, of gewoon omdat jij even "tijd voor jezelf" wilt en de klanken jou helpen verder te ontspannen.

Je hoeft tijdens de klankhealing niet speciaal ergens aan te denken of iets te doen. Wel vraag ik je om jezelf open te stellen, te luisteren naar wat jouw lichaam (en ziel) je te vertellen heeft tijdens jouw reis. De beelden, symbolen en eventuele andere ervaringen die je ontvangen mag, vertellen heel veel over jezelf, het thema waar je aan werkt of de antwoorden waar je naar op zoek bent.

Praktisch

Een consult duurt gemiddeld 45-60 minuten en kost € 65,- inclusief BTW.
Doe makkelijke/ruim zittende kleding aan en neem evt. slofjes of dikke sokken mee.
Wil je de helende frequenties van klanken zelf ervaren? Maak dan een afspraak.

Raadplegen van een arts

Klankhealing is een "complementaire healingmethode" welke de reguliere zorg aanvult, maar nooit helemaal kan vervangen. Voor elke cliënt geldt dan ook het advies: raadpleeg een (huis)arts of specialist bij welke klacht dan ook.